Gå til tekst

Ny 3D Secure sikkerhedsløsning

Ny EU-lovgivning gør det mere sikkert at handle på nettet

Vigtig information om den nye sikkerhedsløsning

I de senere år har vi over hele Europa set en bekymrende tendens til stigning i svindel med kortbetalinger. EU ønsker med det nye krav om stærk kundeautentifikation og to-faktor-sikkerhed ved digitale betalinger effektivt at bryde denne tendens. Den skærpede sikkerhed, som det nye krav medfører, er godt både for dig som forbruger, for butikkerne og for bankerne, som udsteder betalingskort.

 

 

Både Dankort, VISA og Mastercard har i dag en online sikkerhedsløsning, som gør nethandel mere sikker både for dig og forretningerne. For Visa hedder løsningen ”Visa Secure”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard Identity Check” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”.

Den fælles betegnelse for disse sikkerhedsløsninger er 3D Secure.

 

Den nuværende kendte 3D løsning, hvor du via SMS modtager en kode til at indtaste efter indtastning af kortnummer, udløbsdato og CVC (kontrolcifre), skal af lovgivningsmæssige årsager sikres yderligere. Det gøres ved at tilføje en personlig kode, der skal anvendes sammen med koden fra en SMS. Det er fortsat muligt at bruge NemID.

 

Den nye løsning betegnes OTP+.

Du skal indrulleres i løsningen via hjemmesider fra Nets, og der skal bruges NemID for, at du kan oprette din personlige kode til handel på nettet.

Alle danskudstedte betalingskort kan anvendes i sikkerhedsløsningen.

NemID, som det kendes fra andre sikkerhedsløsninger i dag, vil fortsat kunne anvendes.
Nets præsenterer mere detaljeret information på deres hjemmeside.

Læs mere hos Nets

 

 

 

Kom godt i gang med 3D Secure

Sikkerhedsråd

For personlig kode til handel på nettet og SMS-koder gælder de sædvanlige forholdsregler om sikkerhed. Du kan blive udsat for phishing.

 

Vær opmærksom på at hverken Nets eller pengeinstituttet vil nogensinde anmode om at få nogen af dine koder oplyst.